уторак, 5. мај 2020.

KOJA JE RAZLIKA IZMEĐU MUŠKARACA I ŽENA?



Koja je razlika u vezi između muškaraca i žena? 

Pitanje: Šta znači povezanost? Koja je razlika u povezanosti koja postoji između muškaraca i one koja postoji između žena? U poslednjih nekoliko decenija, zaista su mnoge žene počele da uče kabalu, što u prethodnim generacijama nije bio slučaj. 

Odgovor: Žene su stvarno počele da teže kabali, i to je tačno, ovo je poziv vremena. Mi to pozdravljamo. Međutim, postoji razlika između ženske aspiracije i muške aspiracije.

S jedne strane, znamo da su u proteklim vekovima postojali sjajni kabalisti koji su postigli veoma ozbiljne nivoe duhovnog razumevanja Stvoritelja. Rečeno je: „I svi će kod mene doći od malog do velikog, i Moja kuća će se zvati Kuća za sve narode sveta“. Odnosno, postići Stvoritelja i povezati se s njim nije samo muška dužnost, nego i ženska. 

Ali, za žene postoji nešto drugačija platforma za to, jer je ženska egoistična želja više usmerena na rađanje, na porodicu, i samim tim ona je više fiksirana, stegnuta i ograničena u svojoj unutrašnjosti. Kao rezultat toga, ženama je mnogo teže da se ujedine u desetkama. Zbog toga, mi ne insistiramo na tome. 

Pored toga, iskreno, još uvek ne znamo kako da radimo na povezanosti između žena jer tek počinjemo da ulazimo u ovaj sistem. Sa muškarcima je to manje-više jasno. U proteklih nekoliko godina tokom kojih smo izvodili „operaciju“ na ujedinjenju muških desetki, stekli smo određeno iskustvo i već imamo prilično ozbiljna dostignuća.

Ali, što se tiče povezivanja žena – još ne znamo šta da radimo. Glavni problem jeste taj što žena uči od muškaraca, jer mi interno učimo samo muškarce, a žene to sve percipiraju kroz virtuelni kanal naše povezanosti. Tako, šta one rade, kako se ujedinjuju – to je pitanje. 

Za muškarce je neophodna direktna veza između prijatelja kada rade zajedno u desetki, zajedno uče, rade na diseminaciji, itd. 

Verujem da je za žene prihvatljivije to da da rade samo na obrazovanju i diseminaciji. Za sada, udruživanje u grupe za njih ne igra nikakvu ulogu, i čak suprotno – može da ih ometa. 

Pitanje: Da li su radionice kao sredstvo povezivanja pogodne za žene? 

Odgovor: Sve osim desetke. Vidimo da postoje negativne sile koje žena u našem svetu još ne može da nadvlada. Sasvim je moguće da će ona vremenom uspeti, jer se naš svet kreće ka većoj dezintegraciji, uništavanju i pojavi negativnih svojstava. I, to će morati nekako da se obnovi. 

Pitanje: Da li je ženi teže da se ujedini zbog toga što je njen egoizam veći? 

Odgovor: Žena ima drugačiji oblik egoizma. Usmeren je ka njoj samoj, porodici, deci i tako dalje. Otuda joj je veoma teško da drugu ženu oseti veoma blizu sebi. Između žena postoje takve pregrade koje se ne mogu uništiti. A za muškarce, to praktično ne postoji. 


Autor
  Dr Mihael Lajtman

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.