уторак, 5. мај 2020.

KAKVA JE DANAS ULOGA ŽENA U DRUŠTVU?



Kakva je danas uloga žena u društvu?


Snagu žena treba usmeriti na takav način da one, kroz žensko jedinstvo, mogu da doprinesu boljitku i sreći društva, objedinjujući svoje napore u izgradnji novog, udobnog i poželjnog doma u ljudskom društvu. U skladu sa strukturom prirode, žensko predstavlja želju za primanjem dok muško predstavlja volju za davanjem. 

Otuda, ako žene izraze želju za tim da jedinstvo čovečanstva bude iznad svih podela u njemu, i ako se ujedine oko te želje – kao glavne sile, one će i muškarce podstaći ka smeru jedinstva. 

Tako, kada muškarci dobiju od žena taj snažan podsticaj da se ujedine, oni će raditi na ispunjenju tog zahteva, težeći da se ujedine i izjednače sa ujedinjenom formom prirode, gde priroda funkcioniše tako da između svih njenih delova postoje altruističke veze. 

Svet i ljudsko društvo će se tada pretvoriti u Nebo na Zemlji, društvo koje funkcioniše u skladu sa najosnovnijim zakonom prirode: „Voli svog bližnjega kao sebe“. Tada ćemo se svi osećati tako kao da delimo jedan zajednički dom, i živimo u ogromnoj porodici punoj ljubavi, u potpuno novoj i uzdignutoj svesti o zakonima prirode i svetu u kojem postojimo.



Autor
  Dr Mihael Lajtman

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.