уторак, 5. мај 2020.

DA LI ZALJUBITI SE, BITI U LJUBAVI, MUŠKARCI I ŽENE RAZLIČITO DOŽIVLJAVAJU



Da li zaljubiti se, biti u ljubavi, muškarci i žene različito doživljavaju?

Muškarci i žene su po prirodi dve suprotnosti. Prema tome, podrazumeva se da muškarci i žene ništa ne doživljavaju na isti način. 

Postoji izreka da muškarci vole svojim očima, a da žene vole svojim ušima. Možemo da vidimo to kako muškarac može da izgubi razum kad vidi prelepu ženu. Privlačna žena može da odvrati muškarca od bilo kojeg ozbiljnog zadatka. Međutim, to ne znači da je on loš muž ili uopšte loš čovek. To je jednostavno njegova priroda. Muškarac može da bude potpuno zaljubljen u jednu ženu, ali može povremeno da se zagleda i u druge, a da pri tome jedna nema nikakve veze s drugom. To je jednostavno deo ljudske prirode.

Situacija sa ženama je potpuno drugačija. U skladu sa svojom prirodom, žena brine o kućnom okruženju. Gradi porodično gnezdo i pazi da ono bude ugodno i prijatno. Bez obzira na to što danas živimo u takozvanoj „uniseks“ eri, prirodan poriv žene – pre nego što dođe u kontakt sa različitim društvenim i medijskim uticajima koji mogu da preusmere njenu prirodnu želju u bezbroj smerova – jeste to da preuzme brigu o svom domu. Zbog toga joj je potreban muškarac koji to može da izdrži. Zbog toga se žene češće zaljubljuju u pametne i bogate muškarce, nego u one zgodne. 

Muškarac na ženi gleda gotovo isključivo spoljašnje i telesne osobine koje ga privlače. Čak i ukoliko iza prelepog „interfejsa“ nađe devojku za koju bi mogao da kaže da i nije dovoljno inteligentna, njemu je to sasvim u redu. Sve dok žena jeste u okviru njegove ideju o lepoti, to mu je dovoljno. 

Međutim, to nije slučaj sa ženom. Ona ne procenjuje nekog muškarca po njegovom izgledu, ali zato pravi precizan proračun da li može sa tim muškarcem da izgradi ugodno porodično gnezdo i odgaja svoju decu. Zato žena i može da se navikne na bilo kojeg muškarca, ali samo ukoliko on odgovara njenoj prirodi.


Autor
  Dr Mihael Lajtman

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.