недеља, 31. мај 2020.

ULOGA ŽENA U DUHOVNOM RADU 4 - MUŠKARAC I ŽENA U DUHOVNOM




Sa KabTV “Osnove Kabale”, 08.03.2020

Uloga žena u duhovnom radu, Dio 4
Muškarac i žena u duhovnom

Pitanje: U našem svijetu, da li se kod žene može razviti i primanje i davanje? Hoće li žena koja zna kako da prima zarad davanja biti skladna? 

Odgovor: U našem svijetu muškarci i žene su razdvojeni prema spoljnim biološkim osobinama, ali u duhovnom svijetu to uopšte nije važno. 

U duhovnom svijetu, u svakom od nas, muškarcu ili ženi, duša se formira od želje za primanjem i namjere za davanjem. Otuda, ti možeš biti duhovni muški dio, davalac, a tvoj muž, životni partner, može biti ženski dio. Vi onda možete da zamijenite mjesta zavisno od vašeg posla i životnih uslova. Ovo nema nikakve veze sa fiziološkim polom.

Ako želite da se sa vašim mužem bavite duhovnim radom, onda ste vi već grupa. Grupu čini minimum dvoje ljudi, može i deset, ali ne više od toga. U grupi, svako daje i svako prima.

Stoga, svako igra ulogu primanja kao žena, što se naziva ženski dio, kao i ulogu davanja, što se naziva muški dio. Ni ovo takođe nema veze sa polom. Sve ovo je veoma uslovno.

U našem svijetu, razlika između muškarca i žene ima strogo utvrđeni smisao, koji je dat prema čisto fiziološkim karakteristikama. U duhovnom svijetu, osoba može da pređe iz muškarca u ženu i iz žene u muškarca za jedan minut. Sve to zavisi od toga kako se u osobi ispoljava egoizam i koliko ona može da se uzdigne iznad njega.

Svima vam želim da budete duhovni muškarci i da ostanete divne žene u korporalnom svijetu.


Autor:
  Dr Mihael Lajtman

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.