среда, 3. јун 2020.

ULOGA ŽENA U DUHOVNOM RADU 6 - KONAČAN KRAJ JE POSTIZANJE KORJENA VAŠE DUŠE



Sa KabTV “Osnove Kabale”, 08.03.2020

Uloga žena u duhovnom radu, Dio 6
Konačan kraj je postizanje korjena vaše duše

Pitanje: Koje su  karakteristike sticanja svojstva davanja kod žena? 

Odgovor: Žene imaju posebnu dušu, koja nije poput duše muškarca. U Kabali, ne može da se kaže da li je bolje ili gore biti muškarac ili žena. U stvari, osoba u skladu sa svojstvom duše stiče sve uslove: porodicu, muža ili ženu, posao, kao i sve ostalo.

Mislim da ovo ne treba da razumijemo na neki poseban način. Da sam rođen kao žena, ja bih onda naravno imao druge osobine, druge funkcije, drugačiju sudbinu. Ali, o tome čak ne treba ni brinuti jer je konačan kraj sudbine svake osobe isti kod svih: postizanje korjena njene duše.

Stoga, bez obzira da li je žena ili muškarac, svaka osoba ima vlastiti korjen svoje duše, koji bi svako trebalo još da razabira i razumije. U jednom trenutku više neće biti važno ko ste. Nema prostora pitanju ko ima manje ili više sreće.

Stvoritelj je apsolutno nepristrasan. On ne daje prednost ovoj ili onoj osobi. Na primjer, to može biti i neki radnik u Africi, ali ipak je  konačno svojstvo i stanje duše te osobe na istom nivou kao kod velikih kabalista i velikih duša. Razlika je jedino u ispunjavanju ovozemaljske funkcije osobe, a to je ispravka.

U duhovnom, nasuprot, što osoba ima gore uslove, veća je mogućnost da postigne veći napredak i da izvrši ispravku. Na kraju, proizlazi da ćemo svi mi postati apsolutno jednaki i niko neće moći da se žali Stvoritelju pitanjem zašto je On nju ili njega načinio baš takvim.

Možda ovo pomalo umanjuje mogućnost izbora i takmičarski duh, ali mi ćemo na to da zaboravimo jer svejedno ćemo na sve da gledamo kroz ovozemaljski okvir i ovozemaljske osobine. Tek kad uđemo u duhovni svijet, hoćemo li da se zapitamo: “Zašto ja nisam gori?” Zapravo, iz toga što se osjećate gorim od ostalih, možete da postignete veće uzdizanje i da date veće zadovoljstvo Stvoritelju.


Autor:
  Dr Mihael Lajtman

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.