среда, 3. јун 2020.

ULOGA ŽENA U DUHOVNOM RADU 7 - NEKA STVORITELJ ODLUČI O SVEMU



Sa KabTV “Osnove Kabale”, 08.03.2020

Uloga žena u duhovnom radu, Dio 7
Neka Stvoritelj odluči o svemu

Pitanje: Kako ovozemaljske teškoće, sa kojima se žene suočavaju, utiču na razvoj i prihvatanje duhovnog svojstva davanja? Na primjer, da li se nemogućnost da osnuju porodicu, da se udaju, imaju djecu itd. nekako kosi sa ovim ili može da pomogne?

Odgovor: Ako neki uslovi spriječe osobu da osnuje porodicu i ona misli da je to gura ka Kabali umjesto da bude zaokupljena podizanjem djece i vođenjem domaćinstva, onda će se, naravno, to i dogoditi.

Ja vjerujem da u vezi sa ovim ne treba da pravimo nikakve planove jer ne znamo koji su planovi Stvoritelja. Treba samo da idemo naprijed.

Imate mogućnost da se udate/oženite, samo naprijed, udajte/oženite se. Imate mogućnost da se angažujete u Kabali,  uradite to. Kad ste udati/oženjeni i imate porodicu, posvetite se porodici. Ako osim toga imate mogućnost i da slušate lekcije, nastavite sa učenjem.

Ali osoba ne treba da odlučuje na način: “To je to, neću da se udam/oženim, ja ću da se bavim samo Kabalom”. Tako ne možete da radite. Budući da smo u našem životinjskom svijetu, moramo da vjerujemo Stvoritelju. Neka On odluči šta mi treba da budemo.


Autor:
  Dr Mihael Lajtman

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.