недеља, 31. мај 2020.

ULOGA ŽENA U DUHOVNOM RADU 3 - OKRENI ŠOLJU NA DOBRO



Sa KabTV “Osnove Kabale”, 08.03.2020

Uloga žena u duhovnom radu, Dio 3
Okreni šolju na dobro

Rabaš, Dargot HaSulam, Odjeljak 274, „Izričito putem: Muškarac i Žena“: Takođe, ako osoba ima samo snagu primanja bez iskri davanja, ona više ne može da odbaci loše i izabere dobro, budući da tada nema snagu da se odluči za stranu zasluge.

Najvažnije je svojstvo davanja. Mi moramo što više da ga razvijamo i u skladu sa tim da koristimo žensko svojstvo primanja, tako da uvijek imamo mogućnost da svojstvo davanja uzdignemo iznad svojstva primanja. Nakon toga možemo da izvršimo akciju primanja zarad davanja.

Otuda, posebno kada su te dvije sile podjednake – snaga primanja i snaga davanja (što je najbolja opcija) – pojedinac ima prostora za rad i trud, kako bi kroz trud mogao da nadvlada (snagu primanja) i odluči se za stranu zasluge. Tada se ovo djelo, kojim se osoba odlučila za stranu zasluge, naziva “novorođenče”, u značenju da Stvoritelj u ovu akciju stavlja duh života.

Ovo se ne odnosi na pojedinačna tijela već na jednu osobu, zato što u svakom od nas postoje i ženski i muški djelovi. Ako su oni u odgovarajućem uzajamnom dejstvu, ukoliko osoba, radeći na sebi, uzrokuje takav uticaj više svjetlosti da sve njene želje za primanjem budu u namjeri za davanjem, tada osoba već radi ispravno, ona je ispravljena.


Autor:
  Dr Mihael Lajtman

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.